Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Σε μία περίοδο γενικευμένης κρίσης με την Ελλάδα να κατέχει εξέχουσα θέση δυσμένειας, υπάρχει και η άνοδος του εθνικισμού-φασισμού. Αυτό καθεαυτό το γεγονός είναι ιστορικά αποδεδειγμένο(πχ το κραχ του 1929 και η άνοδος των εθνικοσοσιαλιστικών κομμάτων) και οδήγησε στον εκφασισμό των κοινωνιών της «δύσης» και στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Υπήρξαν όμως και άλλες τέτοιες τάσεις μέσα στη διάρκεια της ιστορίας. Οι ηγέτες του μίσους βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην κρίση για να προωθήσουν μηνύματα μίσους και εθνικιστικής προπαγάνδας.
Στην ευαίσθητη περιοχή την οποία ζούμε, με όλη αυτή την πολυπολιτισμικότητα και τις διαφορές θρησκείας και κουλτούρας, είναι ξένα τα φαινόμενα ρατσισμού και βίας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες ενεργοποιούνται από θεσμικά και πολιτικά κέντρα των 2 γειτόνων χωρών(Ελλάδας-Τουρκίας). Εκδηλώσεις όπως η σημερινή, από βουλευτή κόμματος με ακραία εθνικιστικά χαρακτηριστικά δεν χωρούν στον τόπο μας. Η προώθηση του μίσους από μια τέτοια εκδήλωση, είναι πιθανόν να έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τον τόπο μας. Το λέμε και το ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα επιτρέψουμε σε εθνικόφρονες(είτε της μίας, είτε της άλλης χώρας) να διαταράξουν το ειρηνικό κλίμα συμβίωσης που διέπει τον τόπο και τις ιδέες μας.
Το ΛΑ.ΟΣ ως κόμμα είναι απλά ο «Δούρειος ίππος» της ακροδεξιάς για να προωθήσει τον ακραίο εθνικισμό. Το παραμύθι το τρώνε και οι «γνήσιοι πατριώτες» θεωρώντας τον Καρατζά-Φύρερ προδότη της ακροδεξιάς. Θέλοντας λοιπόν να νομιμοποιήσουν τις κραυγές μίσους κατάφεραν με έναν ευέλικτο τρόπο(γεμάτο κωλοτούμπες στα λόγια) να φέρουν αυτό το κόμμα στη Βουλή. Παράλληλα τα Μ.Μ.Ε προώθησαν με τον καλύτερο τρόπο τις θέσεις των φασιστών, νομιμοποιώντας και προβάλλοντας τα μηνύματα μίσους που προωθεί το συγκεκριμένο κόμμα. Παράδειγμα τέτοιου μέσου έχει γίνει και η εφημερίδα «Θράκη» που εδρεύει στην Ξάνθη. Να περάσουμε όμως και στην σύνθεση του κόμματος αυτού.
Όλα τα μέλη του ΛΑ.ΟΣ έχει γίνει γνωστό πως είναι πρώην βασανιστές της Χούντας, μαχαιροβγάλτες σε ρατσιστικές συγκεντρώσεις και επιθέσεις. Παράλληλα με το παρελθόν τους, συνεχίζουν να έχουν άμεσες σχέσεις με τους μαχαιροβγάλτες του σήμερα, είτε νομιμοποιώντας τις ενέργειες των εθνικιστών με τα λόγια, είτε με την παρουσία τους σε διάφορες εκδηλώσεις ακραίου φασισμού. Χαρακτηριστικό είναι πως την καμπάνια του αρχιφασίστα Πλεύρη Κων/νου(πατέρα του σημερινού ομιλητή) για την προώθηση του βιβλίου του «Εβραίοι - Όλη η αλήθεια, Εκδόσεις: Ήλεκτρον» έγινε από τα μέλη του κόμματος του ΛΑ.ΟΣ. Μέσα σε αυτό το βιβλίο αναφέρονται ακραίες απόψεις που επαναφέρουν μαζικές δολοφονίες όπως αυτές του Άουσβιτς στο προσκήνιο, ενδεδυμένα με το μανδύα του σήμερα. Ο Θάνος Πλεύρης είναι αντιγραφή του πατέρα του με έφεση στο παπατζιλίκι. Για εμάς είναι απλά ένας απεσταλμένος των εθνικιστών για την προώθηση του μίσους και της βίας και τον δυναμιτισμό του κλίματος στην περιοχή μας.
Εμείς είμαστε ενάντια στα κράτη και σύμφωνα με αυτές τις αξίες και ιδέες μας, δεν κάνουμε κανέναν διαχωρισμό ανάμεσα στις πολιτικές του ελληνικού και του τούρκικου κράτους. Ενάντια στα κράτη, τον ρατσισμό, το μίσος και τη βία εμείς απαντάμε με τον δικό μας τρόπο σαμποτάροντας την εκδήλωση του μίσους.