Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Σ.Π.Φ. ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 οι μπάτσοι εισβάλλουν σε μια μονοκατοικία στο Χαλάνδρι στην οποία διαμένει ο Χάρης Χατζημιχελάκης με πρόφαση τις έρευνες που έκαναν για την ανακάλυψη της γιάφκας σχετικά με την οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Από τη στιγμή εκείνη ξεκινάει ένας κύκλος παραπληροφόρησης από την (αντί)τρομοκρατική – ΕΛ.ΑΣ με τα ΜΜΕξαπάτησης στο ρόλο του φερέφωνου. Το κυνήγι μαγισσών συνεχίζεται με τη σύλληψη του ξαδέρφου του Μανώλη Γιόσπα, της κοπέλας του Μ. Παντέλογλου καθώς και του φίλου του Χατζημιχελάκη, Παναγιώτη Μασούρα. Και άλλα τρία άτομα βρέθηκαν στα χέρια της αστυνομίας αλλά μόνο οι 3 (Μασούρας, Χατζημιχελάκης, Γιόσπας) παραμένουν προφυλακισμένοι.
Το χρονικό των ψευδοσυλλήψεων και της τρομουστερίας διαρκεί μία εβδομάδα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί με ψευδή ή ελλιπή στοιχεία ο 21χρονος Ν.Β. Επειδή βρέθηκαν τα αποτυπώματά του σε μια πλαστική σακούλα, η Αντιγόνη Χ. Για αποτυπώματά της σε κυροπήγιο, ο Νίκος Μ. Για αποτυπώματά του σε υπολογιστή και ακόμα ένα άτομο για αποτυπώματά σε πλακάκι της κατοικίας, την οποία ευθύς αμέσως τα παπαγαλάκια της αντιτρομοκρατικής βάφτισαν “γιάφκα”.
Όλες οι συλλήψεις έγιναν με πρόσχημα τις φιλικές και συγγενικές σχέσεις των κατηγορουμένων. Το ίδιο σκηνικό ακουλουθεί και τη δολοφονία του Λάμπρου Φούντα με την ποινικοποίηση των διαπροσωπικών του σχέσεων(κάποιοι από αυτούς κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα).
Το ίδιο διάστημα συνεχίζεται η προσπάθεια του Μπατσόκ για τη στιγμάτιση και ποινικοποίηση του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού – αναρχικού χώρου. Το δεξί χέρι της κυβέρνησης, τα ΜΜΕ, συμμετέχουν με τον τρόπο που καλά γνωρίζουν στην καλλιέργεια του κλίματος τρομολαγνείας και τρομοϋστερίας. Οι ρουφιάνοι της 4ης εξουσίας προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη μεταφέροντας στα πάνελ τους τις θεαματικές μεταγωγές των συλληφθέντων, δημοσιοποιώντας προσωπικές φωτογραφίες αλλά και του εσωτερικού των οικιών τους, μετατρέποντας έτσι σε δημόσιο θέαμα και με τη λογική του “κυνηγού – νικητή” την προσωπική ζωή αυτών των ατόμων και παράλληλα τους στιγματίζουν.
Όλη αυτή η τρομολαγνεία – τρομοϋστερία εντείνεται σε σημαντικές, μεταβατικές περιόδους για τη χώρα.
 2002: Με πρόφαση την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων, είχαμε την εξάρθρωση της οργάνωσης 17Ν και του ΕΛΑ καθώς και το πέρασμα σε μια νέα εποχή παρακολούθησης και καταστολής.
 Σεπτέμβριος 2009: Η έκπτωτη κυβέρνηση της ΝΔ, εν όψει των βουλευτικών εκλογών και σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης της μειωμένης δημοτικότητας της, προβαίνει σε συλλήψεις των υποτιθέμενων μελών της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”
 Απρίλιος 2010: Η σοσια-ληστρική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συλλαμβάνει 6 άτομα κατηγορώντας του για συμμετοχή στην οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”. Σημαντική λεπτομέρεια όμως είναι και το γεγονός ότι η χώρα διανύει μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και τα νέα εξοντωτικά μέτρα βρίσκονται προ των πυλών. Ο νοών νοείτο...
Ο καθένας λοιπόν μπορεί να καταλάβει ότι το κράτος σε μια προσπάθεια καλλιέργειας αισθημάτων “ασφάλειας”, προβαίνει σε συλλήψεις, αδιαφορώντας πολλές φορές για την τήρηση του αστικού δικαίου που το ίδιο έχει θεσπίσει. Οι προφυλακίσεις ελλείψει στοιχείων, οι παρακολουθήσεις, οι σχέσεις και η παραβίαση της προσωπικής ζωής είναι τα νέα όπλα του κράτους στον αγώνα του για την πάταξη της “τρομοκρατίας” κα της προστασίας του πολίτη... Της δικής σου προστασίας δηλαδή. Αλήθεια, πότε αισθάνθηκες τελευταία απειλούμενος;

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 3 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ “ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ”

Η ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ